L’Albiol convertirà el mas Carnicer en un hotel de 30 habitacions que podria ser de quatre estrelles

EL PUNT. Albiol.

Seria el tercer allotjament d’aquest tipus als municipis del nord del Baix Camp

ESTHER VALCÁRCEL. Albiol

El ple municipal de l’Albiol va aprovar per unanimitat la reforma i l’ampliació de l’edifici del mas Carnicer per convertir-lo en un hotel que disposarà, entre altres serveis, de vint-i-set habitacions, zona de spa i espai esportiu. Si el projecte tira endavant, aquest podria ser el tercer hotel situat als municipis del nord del Baix Camp i un dels pocs que es troben actualment a les poblacions del voltant de les muntanyes de Prades, on la majoria d’allotjaments són cases rurals.

Si el projecte tira endavant, l’Albiol tindrà el seu primer hotel, que pel que sembla serà de quatre estrelles i tindrà vint-i-set habitacions, una sala de conferències, zona de spa i gimnàs, piscina i espais esportius, entre altres serveis. Tot va començar el novembre de l’any passat, quan la promotora Llars Valls SL, propietària dels terrenys on està situat el mas Carnicer, va presentar a l’Ajuntament una sol·licitud de llicència urbanística per tal d’efectuar la reforma i ampliació d’aquest edifici per convertir-lo en un hotel. «Aquest és un projecte que ens interessa molt ja que pot esdevenir una millora molt substancial per al nostre poble», manifestava l’alcalde del municipi, Andreu Carrasco. Per aquest motiu, tots els membres del consistori que van assistir al ple de divendres passat van acordar l’aprovació prèvia d’aquest projecte, que, perquè acabi tirant endavant, s’haurà d’aprovar definitivament des de la comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona, un cop transcorregut el període d’informació pública. L’alcalde va indicar que si finalment s’aprova el projecte i es construeix l’hotel, aquest no sobrepassarà l’altura que actualment té l’edifici, ja que així ho mana la llei. De moment, el projecte ja té diversos informes favorables, com el de l’Agencia Catalana de l’Aigua i el d’Innovació, Universitats i Empreses de la Generalitat.

Aquest podria ser el tercer hotel que s’aixequi als municipis del nord del Baix Camp i el primer de quatre estrelles d’aquesta zona, ja que actualment els únics municipis d’aquest indret que tenen un hotel són Prades i la Selva del Camp. D’altra banda, les poblacions del voltant de les muntanyes de Prades sumarien un hotel més, ja que actualment en aquesta zona el nombre d’aquests equipaments no arriba a la desena i la majoria d’allotjaments són cases rurals, refugis i càmpings. Diversos municipis d’aquesta zona esperen que quan finalment les muntanyes de Prades es declarin parc natural el nombre de visites augmenti.

També s’espera que les estades dels turistes s’allarguin, ja que, segons diversos hotelers, la majoria de visitants que vénen a aquesta zona només s’hi estan un dia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *