La Salamandra

La salamandra comú (Salamandra salamandra) es un amfibi  de la família salamàndrids.Viu en medis aquàtics de mitja i alta muntanya sempre que siguin  poc alterats.

Habitualment surt del seu amagatall  quan fa el temps es fred i humit .   Es habitual veure-la passejar amb tranquil·litat per camins .

salamandra

Salamandra

]Es molt fàcil reconèixer les salamandres ja que el seu  color de la pell   és negra amb taques grogues, que son diferents en cada individu.  Aquesta vistositat de la seva pell  l’utilitza com a senyal d’advertència per a evitar ser atacada per altres  animals).    La seva longitud no acostuma a sobrepassar els  20 cm.
La seva pell conte petites quantitats d’una substancia tòxica que excreta per dos orificis té situats a l’espatlla
Les salamandres son ovípares, les larves es desenvolupen a l’aigua els tres primers mesos i fins que no tingui uns quatre anys no arriba a la maduresa sexual

 

Las salamandres tenen una sorprenent  capacitat per a regenerar membres amputats, suposo que es per aixo que antigament, existia la creença de que aquest  petit rèptil podia estar rodejada de foc sense rebre els mes mínim dany, ben el contrari cobrava mes vida i fortalesa.

El paral·lelisme bíblic amb l’esbarzer inconsumible que es va presentar davant Moisès va convertir a la salamandra en un símbol de la fe.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *