L’Ajuntament d’Alcover proposa a l’urbanització Masies Catalanes que s’integri a la trama urbana

L’Ajuntament d’Alcover proposa a les set urbanitzacions privades que s’integrin a la trama urbana

 

Podran demanar crèdits d’un interès baix per regularitzar la seva situació

22/07/09 02:00 – Alcover – anna estallo

Les set urbanitzacions privades i els set-cents cinquanta-nou veïns que hi resideixen hauran d’adaptar-se a la nova normativa aprovada el mes de març passat en què es regula el funcionament d’aquest tipus de nuclis de població. Aquest és el requisit indispensable per poder integrar-se en la trama urbana i per poder gaudir de tots els serveis del municipi, tal com els proposa l’Ajuntament d’Alcover. Per adequar-se al reglament, els propietaris disposaran de línies de crèdits de baix interès.

El diputat Roberto Lavandera, membre de la comissió que ha redactat la llei 3/2009 de regulació i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics, va reunir-se dilluns al vespre a Alcover amb els representants de les set urbanitzacions privades que hi ha al municipi. Flanquejat pel regidor de Comunicació, Atenció Ciutadana i Urbanitzacions, Joan Puig, i per l’arquitecte municipal, va informar de tots els detalls del que hauran de fer els veïns d’aquests nuclis per poder participar de la trama urbana i tenir accés a tots els serveis bàsics.

«Per entrar a formar part del nucli urbà és imprescindible que reuneixin uns requisits tant pel que fa a la xarxa de clavegueram com al subministrament energètic o la xarxa d’aigua; també hauran de cedir una part de la superfície dels seus terrenys al consistori per a equipaments i zona verda», explicava el regidor Joan Puig, que ha valorat molt positivament la resposta dels veïns que van assistir a la reunió. Per poder fer tota aquesta reconversió i resoldre els dèficits urbanístics, els propietaris tindran al seu abast línies de crèdit a baix interès que retornaran amb quotes que pagaran a través mateix del consistori.
Urbanització a urbanització
a. estallo

Els veïns de les urbanitzacions Masies catalanes, Mas del Cano, Mas Llorenç, Residencial el Remei, Camí dels Muntanyans, la Cabana i les dues parts de Serradalt hauran de satisfer les quotes segons els metres quadrats de cada finca. I cada nucli de població haurà d’analitzar molt bé quines són les deficiències que ha de resoldre. «Algunes es van construir fa quaranta anys i tenen mancances cròniques», afirma el regidor Joan Puig, que reconeix que la millora no serà immediata «perquè el nombre d’urbanitzacions que cada any podran sol·licitar els crèdits serà limitat». Els nuclis de Serradalt II, Mas Llorenç i Mas Del Cano són ara mateix els que potser necessiten «una intervenció més prioritària». Però les característiques concretes de cada urbanització seran analitzades a partir del 30 de juliol en les reunions que els responsables municipals mantindran amb cadascun dels representants de les urbanitzacions, als quals també se’ls informarà del nou pla d’ordenació urbanística d’Alcover.

Publicat el Punt el dia 22 de juliol del 2009

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *