Es constitueix el Consell de les Dones del Baix Camp

Una cinquantena de persones entre alcaldes i alcaldesses, regidores i regidors, consellers i consellers comarcals i personal tècnic s’han trobat dilluns 17 de gener al Consell Comarcal del Baix Camp per constituir el Consell Consultiu de les Dones de la comarca. Durant l’acte el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, ha destacat que amb la posada en marxa del Consell de les Dones comença una nova etapa per avançar cap a la igualtat de gènere des d’una perspectiva tranversal que impliqui les polítiques municipals i comarcal.

Masdeu també ha ressaltat que alguns municipis de la comarca, com Reus i Cambrils, fa temps que realitzen accions en aquesta línia, i que el paper del Consell Comarcal és fer de “casa comuna, on totes les experiències i sensibilitats dels municipis del Baix Camp es trobin i es puguin potenciar les polítiques cap a la igualtat de gènere a totes les poblacions de la comarca”.

Per la seva banda, la regidora de l’Àrea de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, i vicepresidenta del Consell de les Dones, Pilar Pérez, ha exposat breument la llarga experiència de l’Ajuntament de Reus en polítiques de dones des dels anys 80, mentre que la regidora de Polítiques Socials i Salut de l’Ajuntament de Cambrils i també vicepresidenta del nou òrgan, Maricel Llaveria, ha posat a disposició del Consell de les Dones les bones pràctiques desenvolupades d’aquest municipi en relació a l’atenció a les víctimes de violència de gènere o de les accions per la igualtat que s’estan desenvolupant.

Per la seva banda, una altra de les vicepresidentes del Consell en quant presidenta de la Federació d’Associacions de Dones del Baix Camp, Antonieta Llauradó, ha agraït el paper reservat a aquesta associació en el Consell de les Dones i ha reivindicat el paper de les associacions federades en la tasca d’informar i sensibilitzar les dones en termes d’igualtat.

Prèviament a aquestes intervencions, la consellera comarcal de Serveis a la Comunitat del Consell Comarcal i també vicepresidenta de l’òrgan consultiu, Gemma Capella, ha fet una breu exposició sobre el procés de creació del Consell de les Dones i ha enumerat les entitats i persones participants, que són les següents:

•    Presidència: Presidència del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu

•    Quatre vicepresidències:

Ajuntament de Reus, Regidora de Participació i Ciutadania, Pilar Pérez

Ajuntament de Cambrils, Regidoria de Polítiques Socials i Salut, Maricel Llaberia

Consell Comarcal del Baix Camp, Regidoria de Serveis Socials, Gemma Capella

Federació de Dones, Antònia Llauradó

•    L’Assemblea o plenari, estarà integrat per

•    Alcaldesses, conselleres comarcals i regidores municipals que són nates d’aquest Consell Consultiu si ho volen.

•    Sis representants de la Federació de Dones del Baix Camp (associacions de Dones de Colldejou, Botarell, Mont-roig del Camp, Riudoms, Alforja i Prades)

•    Fins a cinc entitats relacionades, a proposta de la Junta permanent i ratificades per la Presidència (pendents de nomenament)

•    Un/a representant per sindicat amb més representació comarcal (per UGT, Laura Papasseït; i per CCOO, Anna Molina)

•    Un/a representant dels Consells de les Dones creats al Baix Camp, amb l’excepció de càrrecs electes, nomenada per aquests consells (per Reus l’Associació Mareus, Mar Torres; i per Cambrils i Castellvell del Camp estan pendent de nomenament)

•    Cinc càrrecs electes en representació dels municipis de la comarca (l‘Albiol, l’Aleixar, Arbolí, Mont-roig del Camp i Vinyols i els Arcs)

•    Un/a representant de l’Institut Català de les Dones, de la Generalitat de Catalunya (pendent de nomenament).

•    Un/a representant de l’equip comarcal de la Xarxa de violència. del Baix Camp i el Priorat del Circuit de Tarragona per l’abordatge de la violència masclista (pendent de nomenament).

•    Una tècnica de cadascun dels Serveis d’Atenció i Informació a les Dones de la Comarca del Baix Camp (de Reus, Cambrils i del Consell Comarcal del Baix Camp) que tindrà veu, però no vot (pendent de nomenament)

•    Fins a un màxim de quatre dones expertes/líders de la comarca a proposta d’alguna de les persones membres de la Junta permanent amb aprovació de l’Assemblea.

Pel que fa al funcionament, el Consell de les Dones es reunirà en sessió plenària almenys un cop l’any. S’estableix una Junta Permanent que impulsarà el dia a dia del Consell i que estarà formada per:

•    La Presidència.

•    Les quatre vicepresidències.

•    Un/a representant de cada un dels Consells de les Dones o de polítiques per la igualtat municipals de la comarca.

•     Quatre representants d’entitats.

•     Cinc càrrecs electes delegades en representació dels municipis.

Per tal d’assegurar un suport tècnic que faciliti i que doni continuïtat al Consell Consultiu de les Dones, s’ha anomenat una secretaria tècnica, que recau en el Consell Comarcal del Baix Camp.

Consell Consultiu de Dones de la Comarca, un òrgan assessor, de consulta, de participació i de promoció de l’equitat de gènere i, en especial, de les dones de la comarca.

Els seus principals objectius són desenvolupar polítiques de gènere a la comarca mitjançant el desplegament del Pla de les Dones del Baix Camp, vetllar per la incorporació de la perspectiva de gènere i de l’efectiva igualtat d’oportunitats en el desenvolupament de les polítiques municipals i comarcals, i implicar tota la societat en els assumptes socials, entre d’altres.

Publicat a la web del Consell Comarcal el dia 17/01/2011

1 resposta
 1. laiettaaahh petardetta
  laiettaaahh petardetta says:

  holaa, joo estiic buscant per a un treball de la meva germaana quants regidors hi ha a l’ajuntament si m’ho podriieu dir… bueno… no passa res, ja ho buscaré a una altra pàg.web.
  deu!!!
  pettonss!!!(L)

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *