Arbitrarietat i dificultats per empadronar-se a l’Ajuntament de l’Albiol

 

Jesus Samper Sanchez

En data 5 de novembre de 2010 la Vanguardia publicava d’incompliment del marc normatiu d’empadronament, per part de l’ajuntament de Tortosa,  al demanar la cèdula d’habitabilitat. Consta l’amonestació del Síndic de Greuges al respecte.

Avui l’ajuntament de l’Albiol es vol igualar (en incompliment)  amb el de Tortosa demanant-me igualment la cèdula d’habitabilitat per  empadronar-me a casa meva. Així mateix demana altre documentació de manera discrecional (últim rebut de l’IBI, cedula habitabilitat).

El marc normatiu per l’empadronament tan sols demana el DNI i acreditar la residència (lloguer, escriptura,…) Cal dir que una cèdula d’habitabilitat té un cost, que per altre part no tendria cap inconvenient en pagar si el marc legal així ho estableixi, mentre que l’empadronament per llei és gratuït.

Però encara em sembla més greu la situació tenint en compte les circumstancies afegides de que es tracta d’una casa de la meva propietat on ja viu la meva família (fills i la meva companya) empadronats de manera continuada des de l’any 1999 i de on,  per circumstàncies he estat fora els últims 3 anys.

La guia d’acollida de la Generalitat pels immigrants específica igualment la documentació que es requereix per l’empadronament:

“Per empadronar-nos és necessari,  a banda del document d’identitat del sol·licitant, acreditar la disponibilitat d’allotjament mitjançant les escriptures de propietat de l’habitatge, el contracte de lloguer o qualsevol altre document que acrediti la titularitat de l’habitatge,  com ara la factura dels subministraments”

He presentat queixa al Síndic de Greuges per l’arbitrarietat de l’ajuntament al demanar requeriments per l’empadronament,  ja que les circumstancies son similars als fets recriminats pel Sindic de Greuges al municipi de Tortosa.

Enllaç a la Pàgina del manual d’acollida de la Generalitat referent a l’empadronament

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *